Beton Parlatma

 

Beton silim ve parlatma uygulaması, günümüzde zemin teknolojisi bakımından son noktada yer almaktadır. Beton parlatma, yeni ve eski fark etmez beton zemin yüzeylerin özel elmaslı zemin silim makineleri yardımıyla sırayla kazıma, honlama ve parlatılması işlemleridir. Önemli bir nokta belirtmek gerekirse; beton parlatma sistemlerinde çevreye ve betona zararlı kimyasal hiçbir madde kullanılmamaktadır. Bu nedenden dolayı da; beton parlatma yöntemi ile tamamen çevreyle uyumlu, çevre dostu, gayet ekonomik ve çok uzun ömürlü betonlara sahip olabilirsiniz. 

Hali hazırdaki zemininler, beton parlatma makineleri ve aşındırıcı elmaslar yardımıyla silinir, zayıf tabaka kazınır ve daha güçlü yüzeye kavuşarak parlatma işlemi yapılmaktadır. Beton zemin parlaklığı, çok farklı kademelrde elmaslar kullanarak istenilen oranda parlatılması mümkündür.

Beton parlatma yöntemi yüzey kaplama yöntemi değil beton yüzeyin restore edilmiş halidir. Diğer kaplama uygulamaları sonucunda oluşan kalkma, renk atması, soyulma vb. riskleri ortadan kalkar ve böylece çok uzun ömürlü, ekonomik zeminler elde edilmiş olur.

Beton parlatma yöntemi, uygulama sistemi, kullanım avantajları vb nedenlerden dolayı zemin uygulamarında ilk sırada yerini alacaktır.

Katalog İndir

Katalog İndir Genel Katalog Beton Parlatma

Beton parlatma, yeni nesil silim makineleri ve özel elmaslar ile lityum silikat (sıvı yüzey sertleştirici) kullanılarak, eski veya yeni beton yüzeylere kazıma, honlama ve parlatma aşamalarıyla parlak görünüm ve tozumazlık kazandırma uygulamasıdır. Temel olarak, parlatma aşamaları ile ölçülür. Kazıma katı ne kadar çok olursa, maruz kalan agregalar o kadar büyük görünüm sağlar ve parlatma asaması ne kadar çok olursa görünümde de o kadar parlaklık olacaktır. Zemin parlatma uygulaması yapıldıktan sonra zemin tozumazlığı ve aşınma dayanımı uzun süre sağlanmış olacaktır. Parlaklığın koruma süresi betonun yapısı, kullanım şekli ve bakım yöntemlerine göre olacaktır. Günlük bakım ve temizleme pedleri ile zemin bakımı yapılmalıdır. Bakım ve temizliği düzenli yapılan zeminler parlaklığını kaybetmeyecektir. Zamanla yıpranan, parlaklıklarını kaybeden zeminler tekrar düzeltme aşamaları ile aynı parlaklığa ulaştırılabilir. Beton parlatma bir yüzey kaplama yöntemi değildir, beton zemine ve çevreye zararlı kimyasal kullanılmaz. Uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir.

Mevcut Zemin Uygulaması

Beton parlatma, hâlihazırda mevcut olan zemine uygulanabilme kabiliyetinden dolayı, en çok tercih edilen, sürdürülebilir kullanım kategorisine girer. Kullanılmış olan betonu parlatarak, yeni beton dökümü ve uygulama masraflarını elimine edersiniz. Agregaların gözükmesi istenmiyorsa, ilk silim basamağı daha ince elmas tanecikleri bulunan elmaslar kullanılarak, betonun sadece “şerbet” denilen kısmının parlatılması sağlanabilir. Beton yüzeyinde oluşan derin çizikler veya çukurları yok etmek için epoksi esaslı tamir harçları kullanılır.

Yeni Beton Uygulaması

Yeni dökülüp parlatılacak betonlar, 28 günlük kürlenme süresini doldurmasının ardından eski beton zeminlere nazaran daha az iş gerektirdiği için kolayca beton parlatma yapılabilir. Beton parlatma yapılacak beton yüzey, dekoratif olarak agregaların (dere taşı, granit veya siyah bazalt karısımı gibi) betonun içine dâhil edilmesi gibi bazı seçenekler sunar. Bunu önceden hazırlama seçeneğinizin olması estetik ve dekoratif zeminler oluşturmanıza olanak verecektir. Ayrıca, beton parlatma yapılan zeminiler ışığı yansıtma özelliğine sahip olup, özellikle ofis binaları, oteller, restoranlar ve kamu tesisleri gibi alanlar için önemli bir estetik sağlar. Yeni yapıların endüstriyel zeminlerinde parlatma ile uzun yıllar aşınma dayanımı ve koruma sağlanır.

Kazıma

Endüstriyel zeminlerin beton yüzeyleri genellikle perdahlıdır veya epoksi, pvc, linolyum gibi kaplamalar bulunmaktadır. Betonun yüzeyden bu kaplama malzemelerinin temizlenmesi ve şerbet tabakasının alınması özel beton silim ve parlatma makinaları ile yapılır ve bu işleme "Beton Zemin Kazıma" denir. Bu işlem yapılırken makinelerde metal kazıma elmasları kullanılır. Makinelerin dönüş hızı ve ağırlıkları ile elmaslar beton yüzeyin kazınmasını sağlar. Kazıma esnasında oluşan tozlar endüstriyel vakum makineleri ile torbalanarak ortamdan uzaklaştırılır.

beton zemin kazıma

Mat bir görüntü oluşturmak ve zemine kayganlık direnci sağlamak için yapılan işleme “Honlama” denir. Bu aşamada genellikle resine elmaslar kullanılır. Resine elmaslar, metal elmasların bıraktığı çizikleri kaybeder aynı zamanda parlatma aşamaları için uygun yüzeyi oluşturur. Honlama yapılmış yüzeyler mat ile parlak yüzey arası görünüme sahip olacaktır.

Beton yüzeyini sertleştirmek ve yoğunluğunu artırmak, betonu parlatmaya hazırlamak amacıyla Lityum silikat içerikli sıvı yüzey sertleştiriciler kullanılır. Eski veya yeni betonlarda kullanılabilir. Bu uygulama hafif basınçlı pompa ile beton zemine püskürtme yapılır ve mop yardımı ile yüzeye dağıtılır. Lityum silikat içerikli sıvı yüzey sertleştiriciler betonun içerisine penetre olur ve betonun içinde tozumaya sebep olan kalsiyum karbonat, kalsiyum hidroksit ve alkali metal hidroksitleri ile reaksiyona girer ve yüzeyi yoğunlaştırarak sertleştirir. Betonun tozuması tamamen engellenmiş olur. Lityum silikat uygulanmış beton daha yoğun, daha sert, daha dayanıklı, suya ve aşınmaya karsı dirençlidir.

Parlatma

Beton zeminlerde parlatma uygulaması; kullanılacak elmas asamaları, beton yüzeyin durumu ve talep edilen parlaklık seviyesine göre degismektedir. Beton içeriğinde bulunan doğal agregaların ortaya çıkartılması talep ediliyorsa daha fazla aşamada metal elmaslarla başlanıp ve devamında resine elmaslarında daha fazla kullanılmasıyla betonun parlatılması sağlanır. Beton yüzeyin düzgünlük durumuna göre daha ince elmaslar kullanılarak daha hızlı parlatma elde edilebilir. Beton yüzeyler;     olarak tercih edilebilir.

Renk & Estetik

Bazen standart parlatılmış gri beton kullanılacak alana uygun değildir. Beton yüzey herhangi bir tasarım veya renk paletinde çalısmak üzere boyanabilir. Kullanılan beton renklendirici boyalar transparandır, beton içine penetre olacaktır. Boyalar sadece betonun rengini degiştiremez, aynı zamanda betonun parlak görünümünü kaçınılmaz olarak arttırır. Parlatılmış beton zeminler estetik ve farklı görünümler kazandırma açısından elverişlidir. Parlatma aşamasında zeminlere firma logoları, uyarılar, işaretler ve ayırıcı çizgiler gibi uygulamalar yapılabilir.

Sealer Uygulama

Seal uygulama, betona nüfuz ederek yüzey filmi oluşturmadan koruma sağlar. Zeminde oluşacak lastik izini ve lekeleri engeller, su ve nem gibi durumlara karşı koruma sağlar. Sızdırmazlık özelliğine sahiptir. Kaymaz bir yüzey oluşumu ve kimyasal dayanım sağlar. Bu uygulamada seal, hafif basınçlı pompa ile beton zemine püskürtme yapılır ve mop yardımı ile yüzeye dağıtılır. Akabinde zemini 38 derece sıcaklığa kadar ulaştıran ileri teknoloji burnisher makinası ile betona penetre edilmesi ve aynı zamanda yüzeydeki parlaklığının artırılması sağlanır. Sealer, betonun içindeki kimyasallarla reaksiyona girer ve betonun iç kısmında sertleşir. Ağır dış etkenlere maruz kalmadığı sürece uzun yıllar özelliğini korur. Hızlı reaktif olan, kokusuz, çevre dostu bir üründür.

Yüzey Koruma

Hazırlanıyor

 

 

  Düşük Bakım

Beton zemin, Elmaslar ile parlatılarak, Lityum Silikat yüzey sertleştirici ile tozumazlığı sağlanıp, Sealer sayesinde de iz, leke ve kayganlık oluşumu önlenecektir. Tüm bu uygulamadan sonra sürekli bir bakım gerektirmenden belli periyotlarla genel bakım yapılacağından bakım maliyetleri çok düşük olacaktır.

  Ekonomik

Beton parlatma maliyetleri, projenin türü ve yeri, mevcut zeminin durumu, uygulama aşaması ve ne kadar özelleştirildiğiyle doğrudan bağlantılıdır. Bununla birlikte, genel olarak beton parlatma, diğer zemin uygulama yöntemlerine göre daha uygun maliyetli seçeneklerden biridir. Kaplama zeminlere göre daha uzun bir kullanım sağlayacaktır.

  Temizlemesi Kolay- Hijyenik 

Zemini temiz tutmak için sadece haftada bir kez ılık sabunlu suyla paspaslama yeterli olacaktır. Veya paspaslamak yerine, bir bez ile kirli olan yerin lokal olarak temizlik yapılması yeterli olacaktır. Beton parlatma temizlik konusunda çok toleranslı olmakla birlikte, bu tür zeminler tozumayı engellediğinden dolayı alerji hassasiyetleri de ayrıca mükemmel konuma geçmiştir.

  Dayanıklı-Ekolojik

Parlatılmış beton; sert ve aşındırılmış görünümünü, parke gibi ahşap veya pvc gibi yumuşak döşeme yüzeylerinden çok daha uzun süre koruyabilir. Beton sertleştikten ve parlatıldıktan sonra 20 yıldan fazla dayanabilir. Bunu diğer döşemelerin 5-10 yıllık ömrüyle karşılaştırıldığında aradaki fark oldukça büyük olacaktır.

  Kayganlık Önleme

Cam gibi pürüzsüz görünebilmelerine rağmen, parlatılmış beton zeminler temiz ve kuru tutulduğu sürece diğer parlak uygulamalı zeminlere nazaran kayganlık açısından daha kullanışlı bir yüzey oluşturulmuş olacaktır.

  Neme Karşı Dayanım

Neme bağlı ya da nemden kaynaklanan herhangi bir hasar, parlatılmış beton zeminler için çok önemli bir noktada yer alır. Küf ayrıca, toz akarları ve diğer alerjenleri bünyesinde barındıramaz.


Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tüm Çerezleri Kabul Et

Kişisel verilerin korunma ve işlenme politikası web sitemizde yer almaktadır. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Gönderiliyor...

HIZLI TEKLİF AL

Lütfen aşağıda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girip gönderiniz.