Baskı Beton Uygulama

İstenilen mekânda, çevrede ona özel olarak yapılmakta olan zemin kaplama yöntemine ‘’baskı beton’’ adı verilmektedir. Baskı beton, en çok tercih edilen uygulamalardır. Yeni geliştirilmiş teknolojiyle, baskı beton yapı taşları çok desen ve granitli, ortama uygun renk çeşitliliğiyle dikkat çekmektedir. Eskimez, yıpranmaz, deforme olmaz ve çok uzun yıllar dayandığı için de tercih edilme sebepleri arasındadır diyebiliriz. Uygulama nereye yapılacaksa o yere göre; mekâna özgü tasarımı, doğallığı bozmayan, renk kartelasının zenginliğiyle uyumlu olmalıdır.

Katalog İndir

Katalog İndir Genel Katalog Beton Parlatma

Beton dökümü işleminin hemen ardından baskılama kısmına geçilir. Betonun, yüzeyde uygulamaya tabi tutulacak kadar elverişli hale gelerek priz almasının arkasından yüzeye, özel baskı malası yardımıyla düzeltme ve nemlendirme işlemlerinin yapılır. Beton su kanaması sonunda, 3-4 kg/m2 arasında renkli yüzey sertleştirici beton yüzeyine serilip sonrasında ard arda yüzey malası yapılmaya devam edilir.

Baskı aşamasına gelindiğindeyse; , 0.15-0.20 Kg/m2 arasındaki miktarda kalıp ayrıcı toz yüzeye serilerek sonrasında baskılama işlemi başlar. Talebe bağlı olarak; istenilen desenler ve kauçuk baskı kalıpları ile  yüzeye uygulanır.

Kür İşlemi

Baskı beton kürü tamamlandıktan sonra derz kesimi yapılacaktır. Daha sonra, yüzeyde oluşmuş olan derz atıkları, kir, yağ ve leke gibi oluşumlar yüksek basınçlı yıkama makineleri yardımıyla yıkanarak temizlenmesi gerekmektedir. Baskı beton yüzeyin kurumasının ardından, istenilen renkllendirme uygulamaları yapılılır ve yüzey aşınma mukavemetini artırmak için; şeffaf reçine esaslı kür yüzeye rulo yardımıyla sürülecektir.

Derz Kesimi

Yeni dökülen betonlarda meydana gelecek genleşme ve oturmalarda çatlamayı önlemek amacıyla yapılmalıdır. Beton dökümünden en az 48 saat sonra mekanik derz kesme makinesi kullanılarak yapılır. Derzler teknik şartname ve detaylara uygun olarak kesilecektir. Derz kesimi düzgün ve paralel olarak yapılması gerekir ki, derz derinliği beton kalınlığının 1 / 3 ila 1 / 4 'ü nispetinde olabilsin ayrıca derz kalınlığı 2-5 mm olmalıdır.

Derz Dolgu

Derz Kesme işleminin ardından beton genleşme ve derz çatlamalarının oluşması beklenir. Betonun 28 günlük kürlenme süresini tamamlamasının ardından, poliüretan esaslı, hava şartlarına, UV ışınlarına ve atmosferde bulunan kimyasal maddelerin yol açtığı bozulmalara karşı dirence sahip, elastomerik derz dolgu mastiği ile derz dolgu işlemi yapılmalır.


Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tüm Çerezleri Kabul Et

Kişisel verilerin korunma ve işlenme politikası web sitemizde yer almaktadır. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Gönderiliyor...

HIZLI TEKLİF AL

Lütfen aşağıda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girip gönderiniz.